četvrtak, 11. ožujka 2010.

Dobrosusjedski odnosi


Malo o odnosima među ljudima. Uglavnom svi sve vole, Argentince nitko ne voli, osim možda Kolumbijaca:). Argentinci ne vole Urugvajce jer ih smatraju odmetnutom pokrajinom. Naime Urugvaj je nekad davno bio u sastavu Argentine. Urugvajci ne vole Argentince jer svojataju sve njihovo najbolje kao svoje pa tako Carlos Gardel najpozantiji plesač tanga je rodom iz Urugvaja, dok to Argentinci ne žele ni čuti jer ga smatraju svojim iako je njihovo državljanstvo stekao sa 36 godina. Druga stvar oko koje se spore je famozni roštilj i kvaliteta mesa, naime Urugvajci tvrde da je njihovo meso najbolje pa tako i roštilj, što za Argentice nije istina.
Brazilci ne vole Argentince kao u šali zbog nogometa, no istina je drugačija. Argentinci su napuhani, prepotentni snobovi što Brazilci ne mogu provariti. Uglavnom njih vole samo Kolumbici jer kako mi je rekla jedna kolegica iz BsAs su dovoljno daleko da ne mogu vidjeti kakvi su :)
Iako su mi se svidjeli svi narodi činjenica jest da se Argentinci drže "visoko". Zašto? Teško je objasniti ako se uzme da su ekonomski iza Brazila, Cilea i nekih drugih zemalja. Bome ni u nogometu nisu ispred Brazila. Ja to objašnjavam Talijanskim korijenima :)

Nema komentara:

Objavi komentar